Προβολή πληροφοριών έργου
Επιστροφή | |
---|---|
Κωδικός | 7454 |
Τίτλος Έργου | Μεταφορά τεχνογνωσίας για την αξιοποίηση του γίδινου γάλακτος και των υπολειμμάτων καφέ εσπρέσο με την παρασκευή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, με προϊόν εκκίνησης καινοτόμο επιδόρπιο γιαουρτιού |
MIS | - |
Επιστ. Υπεύθυνος | ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ |
Προϋπ/σμός | 34.280,00 € |
Τμήμα | Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού |
Φορέας Χρημ/σης | ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ» |
Αρχή | 2023-03-27 |
Τέλος | 2025-12-31 |
Περιγραφή | Ο στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου αφορά καινοτομία οικολογικής και ερευνητικής φύσης (eco-innovation & R&D) και συγκεκριμένα, δημιουργία επιδόρπιου γιαουρτιού από γίδινο γάλα εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικές ουσίες από εκχύλισμα υπολειμμάτων καφέ εσπρέσο. Επιμέρους στόχοι: 1) αναβάθμιση του γίδινου γάλακτος με την παρασκευή οικο-καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης και διατροφική αξίας 2) ενίσχυση της φιλοπεριβαλλοντικής αγροδιατροφικής παραγωγής γ) κίνητρο παραμονής στο επάγγελμα - νέες προοπτικές για τους αιγοτρόφους: αύξηση του εισοδήματος, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, περαιτέρω διείσδυση σε αγορές, εξαγωγές & ενδυνάμωση της αγροδιατροφής στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης. |
Περατωθέν | 0 |
ΕΠΕΑΕΚ | 0 |
Τελική Εκθεση | |
Αρ.Συνεδρίασης | 08/2023 |
Ημερ/νία Ενταξης | |
Κωδ.Ενταξης | |
Ετος Περάτωσης | 2025 |
Είδος Έργου | ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ |
Επιχ.Πρόγρ. | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 |
Ταμείο | Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης(ΕΓΤΑ |
Τύπος Έρευνας | ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ |
Προέλευση | ΕΣΠΑ (2014-2020) |
Φορείς |