Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αύξηση ορίου χιλιομετρικής αποζημίωσης στο πλαίσιο έργων υλοποιούμενων από τον Ε.Λ.Κ.Ε. του Π.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε., η Σύγκλητος του Ιδρύματος στην από 270/27.05.2022 συνεδρίασή της, ενέκρινε την τροποποίηση του ορίου χιλιομετρικής αποζημίωσης, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις εσωτερικού, ως εξής:

(α) από 0,40€ σε 0,50€/χιλιόμετρο για όλα τα έργα που διαχειρίζεται ο Ε.Λ.Κ.Ε. και στα οποία δεν εφαρμόζεται ο Ν.4336/2015 (όπως έργα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς Πόρους και ΕΣΠΑ) και υπό την προϋπόθεση ότι δεν ορίζει διαφορετικά ο Φορέας Χρηματοδότησης.

(β) Το όριο αυτό θα εφαρμοστεί για όλες τις σχετικές μετακινήσεις εσωτερικού που θα εκκαθαριστούν από το αρμόδιο Τμήμα του ΕΛΚΕ μετά την 01.06.2022, (δηλ. χρονικό κριτήριο ένταξης στο ρυθμιστικό πεδίο της απόφασης θα είναι η ημερομηνία εκκαθάρισης της δαπάνης και όχι η ημερομηνία διεξαγωγής της μετακίνησης), υπό τον αυτονόητο και απαράβατο όρο, ότι το σχετικό ποσό θα καλύπτεται από την αντίστοιχη απόφαση ανάληψης δέσμευσης πίστωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο της χιλιομετρικής αποζημίωσης αντιστοιχεί στη συντομότερη χιλιομετρική διαδρομή, όπως αυτή προκύπτει από το Επίσημο Διαδραστικό Εργαλείο Υπολογισμού Χιλιομετρικών Αποστάσεων του Υπουργείου Μεταφορών.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις