Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δημοσίευση πρόσκλησης για τον κύκλο υποτροφιών EU-FORA 2024-2025 -: Selection of hosting sites and fellows for EFSA's European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχει δημοσιευτεί  η πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA)  για τον κύκλο 2024-2025 του προγράμματος υποτροφιών EFSAs European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme  ετήσιας διάρκειας :

«EUBA-EFSA-2023-ENREL-01: Selection of hosting sites and fellows for EFSA’s European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme»

 

Ο σύνδεσμος για την πρόσκληση και τα έγγραφα της είναι διαθέσιμα εδώ

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 14 Μαρτίου 2024.

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται μέσω της πύλης EU Funding and Tenders, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην ενότητα 3 της πρόσκλησης.

Η τρέχουσα πρόσκληση έχει σκοπό να επιχορηγήσει την τοποθέτηση 15 υποτρόφων,  με την απονομή επιχορήγησης σε κοινοπραξία αποκλειστικά μεταξύ δύο οργανισμών που είναι ενταγμένοι στον κατάλογο οργανισμών του άρθρου 36, από δύο διαφορετικά κράτη μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία ή τη Νορβηγία:

  • ο ένας οργανισμός θα έχει το ρόλο οργανισμού φιλοξενίας (hosting site)  και θα είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση του υποτρόφου (υποβάλλει το επιστημονικό θέμα εκπαίδευσης), και
  • ο άλλος οργανισμός προτείνει τον υπότροφο που θα εκπαιδευτεί (Fellow sending organization) υλοποιώντας την πρόταση του οργανισμού φιλοξενίας.

Οι υποψήφιοι   μπορούν να υποβάλουν προτάσεις ακολουθώντας τις οδηγίες στην ενότητα 3.1 της ανωτέρω πρόσκλησης είτε ως οργανισμοί φιλοξενίας υποτρόφων (Hosting sites) είτε ως οργανισμοί αποστολής υποτρόφων. Το ποσό για κάθε υπότροφο αντιστοιχεί σε 55.000€. Ο επικεφαλής μιας  κοινοπραξίας του προγράμματος είναι ο οργανισμός φιλοξενίας του υποτρόφου, ο οποίος δεν πληρώνει άμεσα τον υπότροφο αλλά τον οργανισμό από τον οποίο προέρχεται.

Σε κάθε πρόγραμμα εργασίας που προτείνεται από τον οργανισμό  φιλοξενίας (hosting site)  μπορούν να φιλοξενηθούν έως 3 υπότροφοι.

Η πρόσκληση ακολουθεί το πρόγραμμα που εισήχθη πριν από δύο χρόνια, με τη διαφορά ότι η παραμονή του υποτρόφου στον οργανισμό  φιλοξενίας (hosting site) έχει οριστεί με ελάχιστο χρόνο 3 μηνών, χωρίς προβλεπόμενο μέγιστο χρόνο (συνολική διάρκεια προγράμματος 12 μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο έγγραφο, καθώς και στην ειδική ιστοσελίδα της EFSA και για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στην EFSAστο email: EU-FORA@efsa.europa.eu

Για τη διευκόλυνση της δημιουργίας κοινοπραξιών μπορείτε να απευθυνθείτε στο Εστιακό Σημείο της EFSA (efsa@efet.gr), δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας να συμμετάσχετε στην πρόσκληση ως οργανισμός φιλοξενίας (συμπλήρωση του επισυναπτόμενου excel) και δηλώνοντας την επιστημονική πρόταση συνεργασίας . Σημειώνεται ότι ίδιος οργανισμός μπορεί να έχει τον έναν ή τον άλλον ρόλο σε διαφορετικές κοινοπραξίες.   

Oι προτάσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από οργανισμούς του άρθρου 36 για τη φιλοξενία υποτρόφων (hosting site) είναι οι εξής (θα σας ενημερώνουμε για κάθε επικαιροποίηση του παρακάτω πίνακα):

Organisation offering a work programme (hosting site)

Country

Title/topic

Contact details

 

Hellenic Agricultural Organization DIMITRA (ELGO-DIMITRA)  - Institution of Technology of Agricultural Products / Dairy Research Department

GREECE

Next Generation Microbiological Risk Assessment: Use of Whole Genome Sequencing to associate Listeria monocytogenes phenotypes with genome

Dr. Marios Mataragas (mmatster@elgo.gr, mmatster@gmail.com), efsa@efet.gr

 

 

DTU

Denmark

Development of a biomarker model for risk-benefit assessment

hansver@food.dtu.dk

 

University of Castilla-La Mancha

Spain

Characterization of risks related to the presence of mercury of mining origin in aquatic fauna

ope@uclm.es

 

University of Castilla-La Mancha

Spain

Biotechnological production of secondary metabolites in plants

ope@uclm.es

 

Food Technology, Veterinary Faculty, University of Zaragoza

Spain 

Food risk assessment after different processing interventions (Pulsed Electric Fields, Ultrasounds, UV…)

j.martinez@unizar.es

 

 Functional food and toxicological research. Universidad de Sevilla

Spain

Revalorisation of agro-industry byproducts and obtention of high-biological-value proteins using insects and fungi

Daniel Gutiérrez Praena
dgpraena@us.es

 

 

 

Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

Επισυναπτόμενα Εγγράφου