Επιδράσεις θερμικής επεξεργασίας και μεταχείρισης φρούτων και λαχανικών, αντιοξειδωτική ικανότητα και ποιότητα των τελικών προϊόντων.
Βιοχημικές και φυσικοχημικές μεταβολές τροφίμων ή συστατικών τους ως συνέπεια διεργασιών μεταβολισμού και μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης.
Οργανοληπτικός έλεγχος τροφίμων.
Ανάλυση Επικινδυνότητας (Risk Analysis).
Βελτίωση ποιότητας παραδοσιακών προϊόντων.
Βιολειτουργικά τρόφιμα φυτικής προέλευσης.
Μελέτη της υφής τροφίμων και συστατικών τους.
Θέσπιση καινούργιων κριτηρίων ποιότητας σε ελαιόλαδα.
Ανίχνευση βακτηριακών στελεχών σαλμονέλας και σταφυλόκοκκου Aureus σε δείγματα του χαλβά Φαρσάλων" Χορήγηση Ερευνητικού Προγράμματος από την Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, (1/10/2010–30–9–2011)
Συμμετοχή στην Ενέργεια Α1: Βελτίωση της ποιότητας και υγιεινής κατάστασης των τροφίµων µε συνδυασµό συσκευασίας τροποποιηµένης ατµόσφαιρας και των φυσικών ουσιών νισίνης και αιθερίων ελαίων Ελληνικών βοτάνων. «Περιφερειακός Πόλος Καινοτομίας Θεσσαλίας» (1/12/2006–31/10/2008). Υπεύθυνη για το ερευνητικό μέρος, που αφορούσε τη μελέτη του χαλβά Φαρσάλων σε συνθήκες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
Δράσης «Ενίσχυση Νέων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» για την Πράξη «Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων για Δραστηριότητες Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης». Το πρόγραμμα είχε προκηρυχθεί το 2009 από τη ΓΓΕΤ με τίτλο: " Ανάπτυξη νέων βελτιωμένων τροφίμων από τις φυσικές γλυκαντικές ουσίες Στεβιοσίδη και Ρεμπαουδιοσίδη: Παραγωγή σε βιομηχανική κλίμακα υγιεινής σοκολάτας" (ΕΣΠΑ 2011–2013).
«Δημιουργία ειδικών προδιαγραφών κατηγοριοποίησης και σήμανσης του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, βάσει των ιδιοτήτων του ως φυσικό λειτουργικό τρόφιμο. Προγράμματα ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας των περιφερειών σε μετάβαση. «Ενίσχυση Νέων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».
Ερευνητικό πρόγραμμα του Υπουργείου Γεωργίας, Τροφίμων & Αγροτικής Ανάπτυξης της Ιρλανδίας, με θέμα: ΄Διαχωρισμός του μίγματος πρωτεϊνών, χρησιμοποιώντας καινούριες διαδικασίες διηθήσεως και χαρακτηρίζοντας την λειτουργικότητα τους με μοντέλα ή τροφικά συστήματα ΄
Ερευνητικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας της Ιρλανδίας με θέμα: ΄Μοριακή κατανόηση της δομής και λειτουργικότητας των τροφίμων.΄
Ατομικό κινητό ερευνητικό εξόπλισμό (μικροφυγόκεντρο, οπτικό μικροσκόπιο, θερμαινόμενους μαγνητικούς αναδευτήρες, προχοοίδες, πιπέτες).
Ζυγούς, πεχάμετρα, υδατόλουτρα.
Ημιαυτόματο σύστημα χρωματογραφικού διαχωρισμού πρωτεϊνών.
Επιδαπέδια ψυχομένη παρασκευαστική φυγόκεντρο.
Συσκευή PCR.
Ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες.
Κλίβανο.
Φούρνο μικροκυμάτων.
Φούρνο ξήρανσης.
Ιξωδόμετρο ΗΑΑΚΕ VT500, BROOKFIELD.
Αναλυτής Δομής (Texture Profile Analyzer).
Αναλυτή χρώματος, miniscan XE plus by HunterLab.
Τέσσερις (4) δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές.
Μία (1) γραπτή ανακοίνωση-πρωτότυπη ερευνητική εργασία σε παγκόσμιο συνέδριο με κριτές.
Τρεις (3) γραπτές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια από τις οποίες η μία (1) πήρε το πρώτο - 1Ο Βραβείο Μεταπτυχιακής Εργασίας για την γραπτή ανακοίνωση με θέμα: «ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΤΕΒΙΟΣΙΔΗ ΚΑΙ ΡΕΜΠΑΟΥΔΙΟΣΙΔΗ Α ΠΕΝΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΕΒΙΑΣ (Stevia rebaudiana)», στο 25ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών που πραγματοποιήθηκε 1-4 Νοεμβρίου 2011 στη Λεμεσό στη Κύπρο.
Μελέτες Σχεδιασμού καινοτόμων Τροφίμων
Έλεγχοι ποιότητας τροφίμων
Ευρεση καινοτόμων τεχνικών παρασκευής και συντήρησης ασφαλών τροφίμων
Επίθετο | Όνομα | Ιδιότητα - Θέση | Τηλέφωνο | Web-link | |
---|---|---|---|---|---|
Γιαννούλη
|
Περσεφόνη
|
Διευθυντής
|
pergian@uth.gr
|
+30 24210 93289
|
|
Σπανού
|
Άννα
|
Υποψήφια Διδάκτορας
|
+30 24210 93236
|