ΦΕΚ
465 05/03/2004
E-mail
spetropoulos@uth.gr
Τμήμα
Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Τηλ.
+30 24210 93196
Βασική εκπαίδευση και στοιχεία που απαιτούνται για τη σύγχρονη παραγωγή λαχανικών.
Επιστημονικές γνώσεις στα αντικείμενα της λαχανοκομίας σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Ελλάδα.
Πολλαπλασιασμός λαχανικών ( εγγενής και αγενής ).
Βιολογικά χαρακτηριστικά και τεχνικές καλλιέργειας των κυριότερων ετήσιων και πολυετών λαχανικών.
Ασκήσεις : α) Αναγνώριση και περιγραφή των φυτών διαφόρων λαχανικών. β) Πρακτική εξάσκηση με τις διάφορες καλλιεργητικές περιποιήσεις.
Ερευνητικές δραστηριότητες
Αξιολόγηση παραδοσιακών ποικιλιών.
Επίδραση του εμβολιασμού στην απόδοση και την ποιότητα των λαχανικών.
Αξιοποίηση αυτοφυών φυτών για χρήση ως λαχανευόμενα.
Φυσιολογία καταπόνησεων (έλλειψη νερού, αλατότητα) και επίδραση τους στην ποιότητα και τις αποδόσεις καλλιεργούμενων και αυτοφυών φυτών.
Αιθέρια έλαια αρωματικών λαχανικών.
Ερευνητικά Έργα
Αξιολόγηση ποικιλιών άνηθου (Anethum graveolens L.) σε σχέση με την αζωτούχο λίπανση και την καταπόνηση από αυξημένη αλατότητα.
Εργαστηριακή Υποδομή
Υπολογιστές, εκτυπωτές, Video Projectors.
Ψυχώμενος επωαστικός.
Εργαστηριακός ζυγός.
Ψυγειοκλίβανο VELP FTC 901.
Κλίβανο MEMMERT UNB-500.
Υπηρεσίες
Μελέτες στις κηπευτικές καλλιέργειες
Προσωπικό
Επίθετο | Όνομα | Ιδιότητα - Θέση | Τηλέφωνο | |
---|---|---|---|---|
Αβραάμ
|
Χα
|
Διευθυντής
|
ekhah@uth.gr
|
+30 24210 93138
|
Πετρόπουλος
|
Σπυρίδων
|
Λέκτορας
|
spetropoulos@uth.gr
|
+30 24210 93196
|