Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων κίνησης για το απασχολούμενο σε προγράμματα του ΕΛΚΕ προσωπικό, με σύμβαση υποτροφίας ή σύμβαση περιστασιακής απασχόλησης (τίτλος κτήσης)

Σε συνέχεια έκδοσης διευκρινιστικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας με αρ. πρωτ. 380/07.11.2020, σχετικά με την εφαρμογή έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

 

Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας απασχολούμενου - Υποτρόφου ή αμειβόμενου με τίτλο κτήσης. Οι σχετικές βεβαιώσεις κίνησης (προς και από την εργασία) απαιτείται να συμπληρωθούν με ευθύνη των απασχολούμενων, μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου από την ιστοσελίδα apografi.gov.gr., κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης τους στο TAXISNET.

Πιο αναλυτικά:

Πρόσβασηhttps://hr.apografi.gov.gr/login

 

Διαδικασία:

  • Πρόσβαση και είσοδος στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου
  • Επιλογή: --> Βεβαιώσεις κίνησης --> Νέα Βεβαίωση
  • Επιλογή: --> Επιλογή Υπηρεσιακής Κατάστασης --> Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Π.Θ. (Η φόρμα προσυμπληρώνεται αυτόματα με τα στοιχεία του απασχολούμενου). Συμπληρώστε διεύθυνση εργασίας καθώς και ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.
  • Επιλογή: --> Ισχύς βεβαίωσης: Συμπληρώστε από «10.11.2020» έως «30.11.2020».
  • Επιλογή: --> Υποχρεωτικές ή έκτακτες μετακινήσεις:  Συμπληρώστε «η εκτέλεση του έργου γίνεται χωρίς δεσμεύσεις συγκεκριμένου ωραρίου, υπό τον έλεγχο του Επιστημονικά Υπευθύνου»
  • Επιλογή: --> Αποθήκευση

 

Στη συνέχεια η βεβαίωση θα υπογραφεί και θα αποσταλεί (με ευθύνη του ΕΛΚΕ) ηλεκτρονικά, στο email του απασχολούμενου.

 

Σημειώνεται ότι:

Για λοιπές κατηγορίες συμμετεχόντων στην ομάδα έργου πχ μετακινούμενους ερευνητές (με ή χωρίς σύμβαση), για δειγματοληψία εντός ή εκτός νομού ή υποψήφιους διδάκτορες, στο πλαίσιο σύμβασης υποτροφίας οικονομικής ενίσχυσης, οι σχετικές βεβαιώσεις κίνησης, θα υπογράφονται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου (βλέπε συνημμένο υπόδειγμα).