Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων κίνησης για το απασχολούμενο σε προγράμματα του ΕΛΚΕ προσωπικό

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης νέων εξατομικευμένων μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και όσον αφορά την έκδοση των απαιτούμενων βεβαιώσεων μετακίνησης, για το απασχολούμενο σε προγράμματα του ΕΛΚΕ προσωπικό σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

(α) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας απασχολούμενου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου: Οι απαιτούμενες βεβαιώσεις θα εκδοθούν με ευθύνη του ΕΛΚΕ μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Στη συνέχεια (εντός της ημέρας) θα αποσταλούν ηλεκτρονικά, στα προσωπικά emails των εργαζόμενων, ενώ θα έχουν ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης τους και για 14 ημέρες (προς και από τον τόπο εργασίας τους).

(β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Αυτοαπασχολούμενου - Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία. Οι σχετικές βεβαιώσεις κίνησης (προς και από την εργασία) απαιτείται να συμπληρωθούν με ευθύνη των απασχολούμενων μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης τους στο TAXISNET.

Πιο αναλυτικά:

Πρόσβαση: https://eservices.yeka.gr/

 

Διαδικασία:

  • Πρόσβαση και είσοδος στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.
  • Επιλογή: ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ -> Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας -> Εισαγωγή
  • Επιλογή: ΕΙΔΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία)
  • Η δυνατότητα δίνεται μόνο για φυσικά πρόσωπα.
  • Η φόρμα προσυμπληρώνεται με όλα τα στοιχεία του επιτηδευματία.
  • Επιλέγεται μία ή εναλλακτικά δύο περιφερειακές ενότητες σε περίπτωση που απαιτείται.
  • Επιλέγεται ώρα από έως στο χρονικό πλαίσιο που η βεβαίωση αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας.
  • Η αίτηση – βεβαίωση υποβάλλεται, λαμβάνει Αρ. Πρωτοκόλλου και Ημερομηνία και μπορεί να εκτυπωθεί ή να σωθεί ως αρχείο PDF.

 

Σημειώνεται ότι η διασταύρωση των στοιχείων του εργαζόμενου θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον εργαζόμενο/η και 300 ευρώ στον εργοδότη.