Προβολή πληροφοριών έργου
Επιστροφή | |
---|---|
Κωδικός | 7480 |
Τίτλος Έργου | Βελτίωση της διατροφής, της υγείας και παραγωγικότητας των ζώων και της ποιότητας του κρέατος μέσω της χρήσης φυσικών αντιοξειδωτικών-αντιμικροβιακών πολυφαινολών στη διατροφή των ζώων – INNOVAPOULTRY |
MIS | - |
Επιστ. Υπεύθυνος | ΓΙΑΒΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ |
Προϋπ/σμός | 79.125,00 € |
Τμήμα | Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής |
Φορέας Χρημ/σης | Περιφέρεια Ηπείρου - Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος "Ήπειρος" |
Αρχή | 2022-12-22 |
Τέλος | 2025-06-30 |
Περιγραφή | Η βελτίωση της διατροφής, της υγείας και παραγωγικότητας των ζώων και της ποιότητας του κρέατος με την προσθήκη φυσικών αντιοξειδωτικών-αντιμικροβιακών πολυφαινολών ελιάς στη διατροφή των ζώων που παράγονται βιομηχανικά στην εταιρεία ΑΣΠΙ-ΠΙΝΔΟΣ έπειτα από έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με σκοπό την προστασία των ζώων από το οξειδωτικό στρες στις βιομηχανικές συνθήκες διαβίωσής τους, τη βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης ή/και τη μείωση απωλειών ζωικού κεφαλαίου με φυσικό τρόπο, τη μείωση των εντερικών παθογόνων βακτηρίων και την αύξηση των προβιοτικών βακτηρίων στο έντερο (που ωφελούν και τη γενικότερη υγεία των ζώων) και τη βελτίωση της σύστασης του παραγόμενου κρέατος, δηλ. τη μείωση του συνολικού λίπους των ζώων ή/και την αύξηση συγκέντρωσης ωφέλιμων λιπαρών οξέων (π.χ. ω-3 λιπαρά), ή την πρόληψη οξείδωσης αυτών, τη βελτίωση της γεύσης και υφής, κλπ. Τα παραπάνω είναι στοιχεία που προέκυψαν ήδη από έρευνες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες στο χώρο των προσθέτων τροφών και ζωοτροφών. |
Περατωθέν | 0 |
ΕΠΕΑΕΚ | 0 |
Τελική Εκθεση | |
Αρ.Συνεδρίασης | |
Ημερ/νία Ενταξης | |
Κωδ.Ενταξης | |
Ετος Περάτωσης | 2025 |
Είδος Έργου | ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ |
Επιχ.Πρόγρ. | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 |
Ταμείο | Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης(ΕΓΤΑ |
Τύπος Έρευνας | - |
Προέλευση | ΕΣΠΑ (2014-2020) |
Φορείς |