Προβολή πληροφοριών έργου
Επιστροφή | |
---|---|
Κωδικός | 6778 |
Τίτλος Έργου | ΧΡΗΣΗ ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΩΝ ΣΕ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΕΝΙΣΧΥΣΗ - BRIGHTFISH |
MIS | 5074567 |
Επιστ. Υπεύθυνος | Καραπαναγιωτίδης Ιωάννης |
Προϋπ/σμός | 136.537,00 € |
Τμήμα | Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος |
Φορέας Χρημ/σης | ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ/ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ |
Αρχή | 2021-03-19 |
Τέλος | 2024-06-30 |
Περιγραφή | Αντικείμενο του έργου αποτελεί η μελέτη της επίδρασης πρόθετων ουσιών (ζυμομυκήτων και μυκήτων) σε σιτηρέσια της εκτρεφόμενης τσιπούρας με στόχο τη βελτίωση του εξωτερικού χρωματισμού και την ανοσοενίσχυση της. Οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν τον πιο γρήγορα ανατπυσσόμενο κλάδο ζωικής παραγωγής παγκοσμίως. Ωστόσο, ένα από τα εμπόδια για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδοτ είναι η αντιμετώπιση των παθολογικών καταστάσεων των εκτρεφόμενων ιχθύων, καθώς και η βελτιστοποίηση του τελικού προϊόντος-ιχθύος. Οι παθολογικές καταστάσεις αντιμετωπίζονται συμβατικά είτε με εμβολιασμούς είτε με χημικά σκευάσματα. Η χρήση ζυμομηκήτων έχει δειχθεί ότι μπορεί να αποτελέσει μια περισσότερο φιλική προς το περιβάλλος και τα ψάρια πρακτική αντιμετώπισης των παθολογιών. Επιπρόσθετα, ο χρωματισμός των ιχθύων αποτελεί ποιοτικό χαρακτηριστικό του τελικού προϊόντος με τα ψάρια εκτροφής να μην φέρουν παρόμοιους χρωματισμούς συγκριτικά με τα άγρια άτομα του είδους. Έτσι, η βελτίωση των χρωματισκών των ψαριών μέσω φυσικών πρόσθετων ουσιών στα σιτηρέσια μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του τελικούς προϊόντος με περιβαλλοντικά οφέλιμες πρακτικές |
Περατωθέν | 0 |
ΕΠΕΑΕΚ | 0 |
Τελική Εκθεση | |
Αρ.Συνεδρίασης | 8/2021 |
Ημερ/νία Ενταξης | 2021-03-19 |
Κωδ.Ενταξης | 5074567 |
Ετος Περάτωσης | 2024 |
Είδος Έργου | ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ |
Επιχ.Πρόγρ. | ΕΠΑΛΘ 2014 -2020 |
Ταμείο | Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) |
Τύπος Έρευνας | ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ |
Προέλευση | ΕΣΠΑ (2014-2020) |
Φορείς | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ |